Carneool (De Badmeester)

Geeft glans aan het leven!

Ben je even alles zat? Wil je weer helemaal tot jezelf komen?

Ga in bad met Rode Carneoolen. Deze stabiliserende, vitaliserende steen vol met levenskracht overwint alle negativiteit. Als je de waxachtige glans van de steen bekijkt en de vlammen van rood, oranje en geel tot je door laat dringen, voel je hoe het innerlijke vuur als vanzelf wordt aangewakkerd. Dit innerlijke vuur verbrandt en verwerkt alles wat je binnen krijgt (voedsel en andere energie van jezelf of anderen).

Water staat symbool voor emotie. Het gaat van de hoogste hemelen tot de diepste lagen in de grond. Doordat we voor een groot gedeelte uit water bestaan zal de energie van de Rode Carneool diep door dringen in je systeem, en alles goed laten doorstromen. Door je adem te gebruiken geef je de kans deze energie van de hoogste tot diepste lagen door te laten dringen. Bij het observeren van de ademhaling is het van belang de adem diep in de onderbuik te laten binnen stromen en te voelen hoe de adem zich daar in de diepte ontvouwt. Zet bewust de buik uit, til de borstkas op en voel hoe hoog je de energie van de adem kan voelen. Bij de uitademing kun je bewust je adem van boven naar beneden uitpersen door de borstkas naar beneden te duwen, je buik in te trekken en daarbij de bekkenbodemspieren te gebruiken. Bij de uitademing kun je visualiseren dat alles wat niet nodig is, uit je lichaam geperst wordt, en wordt opgenomen door de aarde. Het meest belangrijke van deze oefening is dat alle fasen van de ademhaling bewust gevoeld worden. Het draait niet alleen om de in- en uitademing maar ook de stilte punten tussen het ademen door. Je schenkt hiermee bewust aandacht aan het feit dat je lichaam voedingsstoffen en energie kan opnemen en verspreiden door het lichaam, en dat de afvalstoffen langs deze weg hun uitgang vinden. Dus zie de volle cirkel: inademing - stilte - uitademing - stilte. Bij deze ademhaling kun je visualiseren dat er een grote kosmische zon door het hoofdchacra schijnt en zo kun je jezelf opvullen met witgouden kosmische energie totdat je huid deze glans krijgt. De Carneool streeft ook naar het tot volle ronding komen. Zo staat de steen bekend om de werking op de rode bloedlichaampjes die ze rond en vol laat worden Zodat de ruimte tussen de lichaampjes groter wordt en daarmee gemakkelijker voeding en afvalstoffen kunnen worden aan- en afgevoerd. Door het warme en zachte gevoel van de steen verdwijnen spanningen en stress, en ruilt zo deze woede in, voor liefde voor het leven.

Als geur adviseer ik hierbij Roos, Sandelhout en Ceder (deze zijn niet geschikt bij zwangerschap), Rozebottel, Geranium, Gestippeld Zonneroosje, Rozenhout, Kaneel, Nootmuskaat (klein beetje) of Kruidnagel. Je kunt ook een aura spray maken door een Rode Carneool in water te leggen in de volle zon. Je kunt hieraan alcohol toevoegen voor een langere houdbaarheid, en natuurlijk de geur naar behagen. Gebruik de spray 40 dagen en blijf de ademhalingsoefening iedere dag doen. Natuurlijk moedig ik iedereen aan dit ritueel vooral op ieders eigen manier te doen (wat goed voelt) en eigen te maken.

Juliette Pasman